TID

De ger avtryck. Alla åren på sitt sätt. Vissa känns som en evighet. Andra som tidigare. Vissa med avgörande vägval. År kan passera utan att man värdesätter tid. För vad gör vi av all tid? Det slår mig var gång jag planerar för att hinna med. Alla projekt jag vill ska falla på plats. För av dygnets tjugofyra timmar så borde man få ut mer. Det känns så ibland. Med perspektiven; timma, dygn, vecka, månad, år och livstid. Så finns det ett visst mått av tid.
Men utmaningen med livet. Är att vi ofta inte lever i tiden. Nu. Det enda som egentligen räknas. Tiden Då och Sen får en alltför stor plats. I Nu. Det behöver vi alla påminna oss om.

Konsten med livet är att förstå. För vad är egentligen tid?
Ja, inte är det bara klocktid. Tid är så mycket mer. För när vi förstår att tiden leder oss vidare. När en sekunds upplevelse kan få mig att förstå. Det som kan ta ett helt liv för någon annan att uppleva. Eller när en del av livet känns som en livstid. När ett ögonblick kan öppna upp för en fortsättning långt större än vår mänskliga hjärna kan förstå. Vetenskap i alla ära. Men också vår tids största begränsning om vi stannar där. För hur kan man bevisa det som är långt större än vad vår mänskliga hjärna kan förstå. Det fascinerar mig.

Tiden Då, var nödvändig. För utan Då finns inte Sen. Och utan Då skulle du ju inte vara den du är Nu. Sen skulle aldrig kunna hända utan Då. Så just nu är allt som det ska vara. I Nu. Skapar du fortsättningen;)

Det här har varit ett speciellt år. Året då jag fyllde 50. En milstolpe som jag såg fram emot. Skulle inte vilja backa en enda sekund. Av tid. Det är ett uppfriskande och härligt förhållningssätt. Det innebär ju inte att det är enkelt. Livet. För ju mer sann jag är mot mig själv desto mer mod och kraft krävs. För att fortsätta. Men känslan är att det går med en större lätthet nu. Upplever en känsla av meningsfullhet och lycka. Varje dag. Mitt i allt arbete som det ändå kräver. Livet. Det är en stor skillnad.
Och det har varit ett avgörande år på flera sätt. Året har fått några vändningar. Det har tagit lite extra tid och energi. Men varit avgörande för min fortsättning.

Har varit ute i olika sammanhang och mött fantastiska människor och företag. Hållit föreläsningar och workshops, med mitt koncept “A Business Formula”. Har deltagit på konferenser och varit delaktig i olika affärsnätverk: Affärsresan till Kroatien med Quality Business Network med 50 entreprenörskvinnor under en vecka i september med många inspirerande föreläsningar och möten. Och Nordic Business Forum i Helsingfors med närmare 7000 deltagare från över 40 länder. Var två viktiga händelser under året. Dessa två tillsammans med att jag har deltagit på Founders Alliance alla inspirerande Forum. Året avslutades med den stora Entreprenörsgalan på Berns i Stockholm, och Stockholms Handelskammares Julmöte på Grand Hotel, med människor från både politik och näringsliv. Dessa sammanhang är alla viktiga mötesplatser för mitt arbete och affärsliv. Vilka sammanhang är viktiga för dig?

Det har varit en häftig resa de sista tre åren sedan jag publicerade min bok. Alla ni som har läst den vet. Och alla ni som har lyssnat till mina olika föreläsningar, vet att det har krävts mycket mod att dela mina innersta tankar och upplevelser. Jag förstår nu vilken betydelse som det har fått för många. För möten fascinerar mig. Min upplevelse är att människor i precis alla sammanhang öppnar upp långt mer nu än tidigare. Den andliga aspekten av livet är idag en självklarhet för fler och fler. När vi öppnar upp inspirerar vi varandra till eftertanke. Den känslan är befriande för många. Som inte tidigare haft någon att prata med. Vi behöver sammanhang att mötas för att prata om erfarenheter och upplevelser också kring de här frågorna.
Det jag nu arbetar med är dels min nästa bok. Den är färdigskriven och kommer att publiceras under året. Den handlar om “Fortsättningen – Din inre resa”. Det är också den fjärde delen i mitt Business Koncept. Men inte minst arbetar jag med ett projekt som tar stor del av min tid, som jag kommer att berätta mer om inom kort.

Tack till er alla. För ännu ett år av fina möten och samtal. För alla förtroenden. Ni betyder mer än ni anar.

All lycka 2019 – Gott Nytt År!

/Maria